ANTIOKSIDANTI, KISIK in OBNOVA ERITROCITOV

V pripravi...

 

 

 

Prevod glavnih delov iz filma iz ruskega v slovenščino:

 

Šišova Olga Ivanovna

Prof. dr. med. – hematolog 

 

Izsek predavanja o Dihidrokvercetinu (Taxifolinu) , naravnemu antioksidantu

Jaz sem doktor ki se ukvarja z klinično laboratorijsko diagnostiko in rehabilitacijsko medicino. Ukvajam se z raziskovanjem naturopatskih faktorjev, gerudoterapijo, apiterapijo in fitoteramijo ter periferno cirkulacijo krvi, kamor spada tudi današnje predavanje. To metodo predavam zdravnikom iz cele države.

Danes bomo videli sam antioksidacijski proces. DO 0.53   Predstavila bom svojo metodologijo,  ki mi pomaga videti težave našega kapilarnega pretoka krvi. Zato bom danes vzela od tukaj prisotnih nekaj kapljic krvi in nato bomo po stanju periferne cirkulacije krvi skupaj ocenili ali je dovolj prisotna zaščita pred oksidanti v danem telesu in kaj to pomeni v praksi in kakšni so vzroki za pojavljanje bolezni.

 

OD. 1.23

Za ocenitev krvi na prisotnost vzrokov zakisanosti in samo sposobnost cirkulacije krvi  lahko danes ocenimo v 15 minutah. In danes naša naloga pogledati mehanizem delovanja antioksidantov in zakaj jih potrebujemo in ali so med prisotnimi kakšne težave.

 

OD 1.46   Poglejta kako izgleda kri pri pravilnih procesih v organizmu in kaj smatramo za dobro periferno cirkulacijo in kaj pomeni ravnovesje v organizmu med oksidanti in antioksidanti.

Kadar je organizem v ravnovesju takrat so vsi eritrociti, ki so pred vami  - rdeče krvničke kot na fotografiji. Sedaj pa jih poglejmo v živo. Staranje in bolezni nastanejo zato ker se v krvi nabirajo oksidanti. Kaj delajo oksidanti in zakaj potrebujemo antioksidante.  Potrebujemo jih ker želimo na nogah srečati starost.

 

OD 2.27

Organizem se lahko obrani vseh patogenov, parazitov kadar njegova antioksidacijska zaščita deluje. Kaj to pomeni ? Kadar je opna eritrocitov okrogla,  in so približno enako veliki, pomeni da ima eritrocit sposobnost samoobrambe in lahko prenese potreben kisik.

OD 2.55

Sedaj pa poglejte te kapljice maščobe in tukaj holesterol, to je kri mojih pacientov. Tukaj govorimo, da ni prisotne antioksidacijska zaščite v organizmu. Da pa bi antioksidant lahko deloval, ga je potrebno najprej nakopičiti.

 OD 3. 22

Naj pokažem kaj se dogaja ko se poškoduje opna eritrocita in se v krvi nahajajo oksidanti. Vidite poškodovane opne. Da to je vaša kri in meni je všeč, da so eritrociti posamezno stoječi, ni mi pa všeč da so mnogi s poškodovano opno. Kaj se je zgodilo ? Ni dovolj antioksidacijske zaščite, da bi lahko eritrocit popolno prenašal kisik.  Poglejta ta okrogli eritrocit, on je sposoben s 100% izkoristkom prenašati kisik. Pri preveliki vsebnosti oksidantov pa se opna poškoduje in dobimo tako imenovano rožico. Take rožice imajo le še 30% sposobnost prenašanja kisika.

 

OD 4.32

Zato nujno potrebujemo antioksidant, da bi vsi eritrociti ponovno 100% prenašali kisik. Kaj je to hipoksija ? Ko celica ne dobi dovolj kisika nastopi t.i. lakota, najprej ne izpolnjuje zadane funkcije. Če taka kri prede v trebušno slinavko ta ne more 100% proizvajati fermente ampak npr. 30% in začel se je redosled dogodkov. Najprej pankreatitis, nato diabetes in tako naprej. Hipoksija je osnova za sindrom kronične utrujenosti. Če možganske celice katere potrebujejo kisik danes niso prejele 100% ampak sam 30% potrebnega kisika, ste sicer spali, zbudili ste utrujeni, kajti celice se niso obnovile.

OD 5.38

Tukaj imamo normalne eritrocite, poškodovane eritrocite, monetne stolpce. Sedaj pa si poglejmo zakaj pride do lepljenja eritrocitov v stolpce. Prej imenovani oksidant poškoduje del opne, s tem spremeni naboj na membrani, del eritrocita ima normalno negativen nabij se ta spremeni v pozitiven naboj. In tako del ki ima negativni naboj privlači del drugega eritrocit s pozitivnim nabojem in tako naprej, kar privede do pojava monetnih stolpcev. Ta pojav kaže na odsotnost antioksidacijske zaščite, kar privede do poškodbe opne eritrocitov, ki spremeni naboj in pripelje do zlepljenja eritrocitov.

OD 6.50

Naš organizem je sestavljen iz milijard celic in vsaka celica potrebuje da bi v njo vstopil kisik. Seveda nekaj časa  organizem še lahko živi z poškodovanimi celicami kar čutimo v obliki raznih težav, ampak naša naloga je, da dokler smo na nogah si zagotovimo zdrave in okrogle eritrocite.

7.28 – 7.47 VEN

Pri naši pacientki je vse v redu samo monetni stolpci, kaj naj ji rečem, uživajte antioksidante, kajti imate probleme z poškodovano opno in zlepljenimi eritrociti.

OD 8.04.

Onkološki pacienti so ljudje, ki niso pravi čas opazili oksidacijski proces v telesu in so prešli v stanje ko so se v njihove eritrocite naselili mikroorganizmi. Kot velja v medicini se v nas mikroflora nahaja v črevesju, sluznici….jaz pa jo vidim v plazmi in škoduje eritrocitom. Ko eritrociti zaradi oksidacijskih procesov postanejo šibki in njihova opna postane propustna se v njih naselijo mikroorganizmi.

OD 9.01

Danes moramo biti pozorni predvsem na kvaliteto krvi in ne samo na količino celic, saj nam to pove kako zaščiteni smo in kaj še moramo narediti.

Čistiti in obnoviti plazmo pomeni obnoviti organizem kar ne moremo brez antioksidantov.

9. 30Tukaj v eritrocitih se nahajajo ličinke ki del razvoja preživijo v krvni plazmi.   

OD 9.36

Mi z vami smo vseskozi izpostavljeni oksidacijskim procesom, kot so hrana, voda, okolje, zato je te procese potrebno nevtralizirati. In zato je vse te procese lahko obrnemo, od zdravja do bolezni in obratno ampak zato moramo pravočasno ustaviti in obrniti proces razpadanja eritrocitov.  Ali veste koliko živi eritrocit, 120 dni. 120, nato za njim pride nov. Če uspemo spremeniti njegovo okolje, nov eritrocit ne bo takoj podvržen napadu saj pride v za njega ugodno okolje. Zato govorim svojim pacientom, ne vržite puške v koruzo, potrebno je popraviti notranje okolje. Kaj govorijo genetiki ? Lahko in morali bi živeti 120 let če se celice ne bi živele na smetišču v nas in celice so zaščitene kadar so v nas aktivni obnovitelni in ne procesi zakisanosti.

OD 11.10

To je kandidoza, poglejte male krogljice, to so spore kandide. Potem ko pacient prejme antibiotik vse bakterije izginejo iz krvi in pričnejo se razmnoževati gljive. Gledam male otroke z kroničnimi boleznimi, ki ne morejo v vrtec in starši pravijo poglejte otroka, mi smo že vse poizkusili nič ne pomaga. Vse antibiotike smo že poizkusili.  Kajti ko ni bakterij glivice napadajo eritrocite, poglejte jo in ona izloča izločke ki zakisajo naš organizem. Dihidrokvercetin je zato pomoč našemu organizmu, da bi lahko izdržal vse napade mikroorganizmov.

12.20  Tukaj se je gliva že prebila. 

DO 12.38 VEN  In vidim ko substance kot Dihidrokvercetin žačnejo detoksinacijo si eritrociti počasi opomorejo.

12.47 VEN DO 13.06

Poglejte če bi med prazniki vsaj malo poskrbeli zase in zaščito, no kdo je jemal Dihidrokvercetin ? Poglejte, kar se pojavi v krvni plazmi se takoj nevtralizira. Nevtralizacija procesov pa pripelje do razleplenja eritrocitov . Najmanj kar lahko naredimo zase je da poskrbimo da zaužijemo dovolj antioksidantov, kar bo dalo maksimalni efekt da bi na svojih nogah zdržali toliko kot nam genetiki govorijo, 120 let. Že Paster je govoril, sam mikrob ni nič,  važno je okolje v katerem se nahaja, zato spremenimo okolje in uživajmo antioksidante.

OD 14.33 do 14.50 VEN.

Skratka dragi kolegi, eritrocit živi 120 dni in zato je doba doziranja Dihidrokvercetina (Taxifolin) 4 mesece. Kar pomeni, da bomo poskrbeli, da se novi eritrocit ne bo znašel v sovražnem ampak v novem zanj prijaznem okolju.  DO 15.06 ostalo VEN