Šta kaže klasična medicina?

{caption}

doctor-1149149

Medicina nudi nekoliko načina lečenja kao što su hemoterapija, radioterapija, citostatici, biološki lekovi, hormonska terapija i ostalo, koji  pored pozitivnog učinka, takođe mogu da budu i veoma neprijatni za obolelog. Svako ko je to iskusio na svojoj koži, zna o čemu govorim. Bolest se u oko polovini primera završi smrću. Otprilike polovini preživelih se rak vrati i napadne ponovo isti organ ili se preseli na druge organe. Ćelije raka imaju veliku sposobnost mutacije i moć prilagođavanja, pa mogu postati otporne na početnu hemoterapiju. Osim toga, poznato je da hemoterapija ubija ćelije raka koje su nastale daljim nekontrolisanim deljenjem ali ona ne ubija početne matične „majke“ svih ćelija raka. Više o tome možete videti u 11 delova najnovijih filmova „The Truth About Cancer“ / ”Istina o raku” (na našem sajtu), koji su snimljeni u Americi, gde o raku govore najelitniji lekari, onkolozi i naučnici iz celog sveta. Savetujemo vam da pogledate te filmove pre nego što se odlučite za bilo šta. Dakle, u ovim slučajevima bolest se ponavlja i ugrožava zdravlje i život pacijenata, obično u mnogo goroj formi nego pre prve hemoterapije.

DA LI SE IKO PITA ZAŠTO ?

medic-563423_1920Zbog toga što su hemoterapija i zračenje veoma jaki, ubijaju ogromnu količinu kancerogenih ćelija, kao i zdravih ćelija, bakterija, virusa, mikroba …Samim tim u creva dospe ogromna količina mrtvih ćelija i toksina koje telo ne može izlučiti iz creva pre nego što ponovo uđu u krvotok. Naše tanko i debelo crevo apsorbuju i telo apsorbuje sadržaj creva. Od oko 24 do 48 sati nakon hemoterapije, u crevima se nađe velika količina mrtvih ćelija raka i zdravih ćelija, mrtvih bakterija, virusa, mikroba…Počinje truljenje i creva su pretrpana velikom količinom toksina i kiselosti. Zbog toga se, u većini slučajeva, nakon hemoterapije javlja opstipacija / zatvor (ređe dijareja). Čak i naši bubrezi i jetra nisu u stanju da blagovremeno i uspešno prečiste i izluče. Ćelije raka veoma brzo mutiraju i postaju otporne na prvobitni oblik hemoterapije. Nije otklonjen uzrok nastanka raka, odnosno telesno i ćelijsko okruženje koje  je dovelo do mutacije ćelija!!!

U nastavku pogledajte originalni članak američkog časopisa ” Nature” i zaključak američkih lekara iz Instituta u Mičigenu. Citiram članak u originalnom formatu (na srpskom jeziku), kao što je objavljeno u medijima:

„Rešenje koje bi moglo da omogući lečenje gotovo svih zloćudnih tumora, čak i onih u uznapredovaloj fazi, moglo bi se nalaziti u nama samima, odnosno u našem probavnom sistemu, tvrde američki stručnjaci.Naime, probavni sistem je usko grlo u hemoterapiji. Lečenje raka hemoterapijom je poput zalivanja biljke crevom za gašenje požara. Ako biljku zalijete previše, možete je ubiti. Jian-Guo Geng sa University of Michigan ističe da šanse za preživljavanje pacijenta koji se leči hemoterapijom rastu eksponencijalno ako njegov probavni sistem ostane zdrav i funkcionalan uprkos otrovima koje sadrži hemoterapija. Geng i njegove kolege nedavno su otkrili biološki mehanizam koji je zaštitio probavni trakt miševa koji su dobili smrtonosne doze hemoterapije. Ako se potvrdi i na ljudima, otkriće predstavljeno u novom broju magazina Nature moglo bi biti revolucionarno. Uvereni smo da bi se ovom tehnikom mogli lečiti tumori u kasnijoj fazi koji su metastazirali. Ako su naša predviđanja tačna, ljudi više neće morati da umiru od raka – rekao je Geng i objasnio: „Svi tumori različitih tkiva i organa mogu se ubiti jakim dozama hemoterapije i zračenja, međutim, trenutno je problem u tome što lečenjem tumora u metastazi pre ubijemo pacijenta.” Prema novom otkriću određeni proteini koji se vežu za specifične molekule matičnih ćelija creva snažno podstiču ćelije da popravljaju oštećenja na crevima. Matične ćelije uobičajeno zaceljuju oštećene organe i tkiva, međutim, tzv. normalne količine matičnih ćelija jednostavno ne uspevaju da održe korak sa štetama koje prouzrokuju smrtonosne doze hemoterapije i zračenja neophodne za uspešno lečenje tumora u poodmaklim fazama. Dodatak matičnih ćelija štiti probavni sistem pa pacijenti mogu da konzumiraju hranljive materije, telo može da obavlja ključne funkcije, a otrovi bakterija u crevima ne mogu da uđu u krvotok. Sve ovo pacijentima omogućava da prežive dodatne doze hemoterapije i zračenja. U novoj studiji 50 do 75 odsto miševa koji su dobili molekule R-spondin1 i Slit2 preživelo je smrtonosne doze hemoterapije. Nijedan koji ih nije dobio nije ostao živ. Naravno, ovu tehniku tek treba potvrditi u kliničkim testovima na ljudima.“

Eksperimentalno istraživanje i lečenje raka koje je sprovedeno od 2014. d0 2016. godine na klinikama u SAD-u , odobreno je od strane FDA. To je zaista revolucionarna promena u lečenju raka. „Mayo“ klinika i još nekoliko klinika u SAD-u su uspešno lečile glioblastom (tumor mozga), leukemiju i melanom tako što su ubrizgavale u centar tumora veštački mutant HIV virusa, adenovirusa (prehlada) i virusa malih boginja. Takozvane T ćelije i virusi na ovaj način prepoznaju ćelije raka kao neprijatelja kojeg napadaju i uništavaju. Mutant virusi nisu štetni za telo jer su delimično izolovani i mogu da zaraze samo jednu ćeliju (deoba se prekida). Do danas, ovaj metod je izlečio više od 500 pacijenata, a lečenje se nastavlja. Lekari predviđaju da će ova metoda u narednih 5 godina izlečiti oko 300 vrsta raka. To je metoda koja je dala odlične rezultate…Viruse koji su inače opasni za ljude treba prilagoditi i koristiti za ubijanje ćelija raka. U tom slučaju, kako kažu lekari u SAD-u, ovo je početak kraja lečenja raka hemoterapijom i zračenjem. Moram da dodam svoje razočarenje da i pored ostvarenog uspeha, niko u SAD-u nije izdvojio sredstva za dalji razvoj ovog projekta, uprkos činjenici da je uspeh ove metode i zvanično objavljen  2015. godine u „New York Times“-u. Farmaceuti očigledno nisu spremni da se odreknu ogromnog profita koji ostvaruju od hemoterapije.

girl-925548„Nikada se ne protivimo i ne ubeđujemo obolele osobe da prekinu klasično lečenje zvanične medicine, jer smatramo da svako treba sam da odluči na koji način će se lečiti. Poštujemo volju svake osobe i pri tom joj pomažemo. Zato se ne protivimo klasičnom lečenju zvanične medicine. Svako ko se samostalno odluči za podpornu terapiju D9, pročita i potpiše pravilnik D9 sa kojim se slaže, on se samostalno i po svojoj volji uključuje u nju.

Često i sami preporučujemo paralelan tretman, u zavisnosti od stanja bolesnika.

Pozivamo onkologe i lekare drugih specijalnosti na saradnju. Apelujemo na lekare, farmaceute, onkologe i novinare da sada nije vreme da nas optužuju i da nam podmeću nogu. Rak uzima previše dragocenih života. Krajnje je vreme da se udružimo i da radimo zajedno za dobrobit pacijenata. Bolest raste iz godine u godinu, a to je pošast koja će u budućnost napadati svaku drugu osobu za vreme njihovog života. Zato, molimo da nam se javite da počnemo razmenjivati iskustvo i znanje. Zajedno ćemo lakše doći do konačnog rešenja. Nadam se da će ove reči naići na prave uši i srca, da bi se nešto promenilo na bolje. Za nama dolaze mlađe generacije, naša deca, unuci… Pogledajte u budućnost i uradite nešto za njih SADA.“

Hvala,

Draško Dimnik

 

achievement-1238472

„U životu i tokom celog života svaki čovek treba da bude učitelj i učenik u svakom trenutku svog života. To znači da ne krije svoje znanje, već da ga kao učitelj podeli sa drugima. Isto tako, mora biti, u svakom trenutku, spreman da prihvati nova znanja, da bude otvoren, kao učenik. Samo tako možemo da napredujemo. Dokle god je čovek uveren u svoje potpuno znanje i zatvoren je za druge oblike znanja i saradnje, ponosan je, ostaće na tom nivou razvoja. Ako je čovek otvoren može da primi znanje i iskustvo od bilo koga, čak i od deteta. Zato, odbacite ponos, stid, sebičnost, strah, nazive i oznake, otvorite srca i svest…Udružimo se i pomozimo svima kojima je potrebna pomoć da ozdrave“.

 

 

Kako bi bilo lepo kad bi i kon as lekari i medicinsko osoblje izodili ovo:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10154856454414585&id=313142974584

 

 

 

 

Vlasnik i urednik internet strane www.cansave.org. kao i pravno odgovorno lice za sadržaj internet strane www. cansave.org je međunarodno društvo LIORA - Novi Sad. Udruženje LIORA - Novi Sad se ne bavi prodajom. Ne prodaje niti  reklamira proizvode. Bavi se isključivo informisanjem obolelih osoba i nudi im pomoć u tom smislu.