Individualne psihološke terapije

{caption}

INDIVIDUALNE PSIHOLOŠKE TERAPIJE in HIPNOZA posebno prilagojene obolelim za rakom  

Terapije izvaja naš zunanji sodelelavec dr. psih. Beno Arnejčič v njegovih prostorih (Tel: 040 574 070). Cena ene ure je 50 eur (z ddv).

 

    27DR. PSIH. BENO ARNEJČIČ

Beno Arnejčič, doktor psihologije, praktik in mojster nevroligvističnega programiranja (NLP) in hipnoterapevt po metodi M. Ericsona in Creative Focus. Vse diplome imajo mednarodno veljavnost.

 

Sem vaš notranji sopotnik in svetovalec na vaši poti notranjih sprememb. Učinkovito pomagam deblokirati, usmeriti in preoblikovati vaša čustvena stanja, omejujoča prepričanja in ostale psihične težave. Imam izkušnje pri delu z obolelimi osebami za rakom zlasti v sodelovanju v centru CanSAVE. Pri tem sem uspešen z naprednimi tehnikami dihanja in delu s čustvenimi stanji.
 
Po poklicu sem visokošolski učitelj, z občutkom, da prisluhnem in uresničim vaše hrepenenje in želje po znanju in spremembah usmerjam v vaš hoteni cilj. Zaposlen na Pedagoški fakulteti v Kopru, predavatelj družboslovnih in psiholoških predmetov. Profesor z izkušnjami v delu v vojski in v šolstvu. Človek, ki prisluhne dragemu in sprejema različnosti ob zavedanju, da je vsak od nas posebna in enkratna osebnost. Športnik, maratonec, tekač in veteranski atlet. Razvijam pristen človeški in sočuten odnos do klienta in zagotovljen uspeh. Metodo NLP prepletam s prakso in poznavanjem metod energijske Kundolini joge (sistem, ki se ukvarja z odpiranjem energetskih centrov v telesu-bioplazmična energija).
 
Več o meni lahko preberete na spletni strani
in na
in na facebooku:

  woman-591576Dih je mati. In v dihu biva duh. Lao Ce

Dihanje je življenje, toda zahodni človek diha večji del življenja plitko.

“Srce zdravega odraslega človeka udari 72-krat na minuto. Pri tem vdihne in izdihne 18-krat. Razmerje med dihom in srčnim utripom je 1:4. Moški vdihne 15-16 krat na minuto, ženska 18-krat krat na minuto, otroci pa večkrat. Gripozni bolnik vdihne 80-120-krat na minuto. Povprečno zdrav človek lahko vdihne 2,000-krat. Vsak mesec 630,000-krat, na leto pa 7,560,000-krat. Povprečen človek vdihne v življenju 790,590,000-krat. S pravilnim dihanjem zdravimo telo in dušo. Raziskava na Tokijski univerzi je pokazala, da si je krvni pritisk pozdravilo 85 odstotkov tistih bolnikov, ki so šestkrat na dan globoko dihali samo po pet minut. “

Vir: P. Amalietti, Negovanje diha  

 

Naučil in izuril vas bom učinkovite tehnike trebušnega dihanja. Tako boste razvili osnovo za različne druge tehnike od avtogenega treninga ter različnih tehnik znotraj globoke sprostitve in meditacije.  

1. Negovanje diha

  • healthySedem jogijskih vaj po metodi Lao Ce (zadržani dih, stimulacija pljučnih celic, raztezanje reber, razširitev prsnega koša, vaja v hoji, jutranja vaja s pomočjo tega dihanja boste okrepili pljuča, mišice, vezi, zračne celice.
  • Dih samuraja (prirejena tehnika intenzivnega trebušnega dihanja z vizualizacijo.
  • Predihavanje notranjih organov in sproščanje čustev
  • Dihanje skozi čakre in dviganje zavesti
  • Dihanje skozi hrbtenico z vizualizacijo energije

 

  2. Avtogeni trening

S pomočjo avtogenega treninga se bomo naučili poti k sprostitvi telesa in duše. Naučili se bomo o moči lastne predstave, ki vpliva na telo. Najprej bomo razvijali pozornost in koncentracijo na lastno telo in občutke, ki se pri tem pojavljajo, Naučili se bomo, kako se koncentriramo samosprostimo in preidemo v mirovanje in pri tem premagujemo bolečine, tesnobe zavore in zadrege. Torej vse te in druge psihofizične blokade, ki nas ovirajo da osmislimo svoje življenje.  

3. Meditacija prilagojena obolelim za rakom in njihovim svojcem

Naučil vas bom osnov sprostitve kognitivnega somatskega in uma polja (odnosi z drugimi) da bi lahko dosegli višje ravni zavesti s povezanostjo vseh treh v celoto- celovite osebnosti. Prav tako se bomo naučili osnov sprostitve in tehnike srednje in globje sprostitve. Vse to vam bo omogočilo, da bo vaš nezavedni um pripravljen na sprejetje vaših notranjih virov moči in uresničitve vaših temeljnih stanj (ljubezen, veselje, sreča, radost…). Ozavestili in osmislili boste vaše življenje z željami in hotenji, ki ste jih sanjali in jih želite in hočete uresničiti.

 

 

  forest-396025_1920Odpiranje učnega stanja in povezovanje stanja um –telo: sprostitev, odpiranje, dihanje, uravnavanje, širjenje.

Meditacija: odkrivanje izvornih arhetipskih energij: ognjevitost, nežnost, igrivost

Meditacija oblikovanja energetske krogle

Meditacija povezovanje s svojim središčem

Obarvano življenje: meditacija za boljše življenje, boljše odnose. Podzavest povabimo, da v življenje prinese več virov ljubezni, sreče, veselja, zadovoljstva.

Povezovanje nasprotujočih se delov podzavesti

Meditacija kultiviranja jaza: dobri jaz in slabi jaz  

Program pripravil Beno Arnejčič  

 

       

 

 

 

Lastnik in urednik spletne strani www.cansave.org ter odgovorna pravna oseba za vsebine spletne strani www.cansave.org je mednarodno društvo LIORA - Novi Sad. Društvo LIORA - Novi Sad se ne ukvarja z prodajo. Ne prodaja niti reklamira ničesar. Ukvarja se izključno samo z informiranjem obolelih in nudi pomoč obolelim.