PROTOKOL VAĐENJA MRTVIH ZUBA SA HRONIČNIM UPALAMA

 

Protokol podrazumeva dijagnostifikovanje mrtvih zuba pomoću ortopana i termografijom zuba. 


Sve mrtve zube, koji nemaju živac i ispod kojih traje jak ili blag, hronični ili akutni upalni process,  potrebno je ukloniti.  


Svaki zub je povezan sa po jednim pršljenom i određenim organom u telu. Imamo 32 zuba i 32 pršljena. 

 

 

U mnogim slučajevima to može biti indirektni uzrok nastanka raka. Kao i mikroorganizmi koji se skrivaju ispod mrtvog zuba . Hronična upala tinja i u većini slučajeva je ne osećate. Vremenom se prenosi sa zuba na organ sa kojim je on spojen, što može dovesti do raka. 

 

Imate dve mogućnosti:
- ili da uradite termografiju zuba (jer se na Ortopanu slabije vide skrivene hronične upale) i tako pronađete koji mrtvi zub je za uklanjanje
- ili da odstranite sve mrtve zube 
- isto tako je poželjno da uklonite sve amalgamske plombe. Odstranjevanje se izvodi sa posebnom dodatnom  opremom kod kvalifikovanih zubara.

 

 

 

 

 

 

 

Vlasnik i urednik internet strane www.cansave.org. kao i pravno odgovorno lice za sadržaj internet strane www. cansave.org je međunarodno društvo LIORA - Novi Sad. Udruženje LIORA - Novi Sad se ne bavi prodajom. Ne prodaje niti  reklamira proizvode. Bavi se isključivo informisanjem obolelih osoba i nudi im pomoć u tom smislu.