MEDICAL CASE MANAGEMENT

Društvo Objemi Zdravja bolnikom v pomoč

Društvo Objemi Zdravja uvaja novo storitev, neposredno pomoč bolnikom ali njihovim svojcem. Svet te storitve že pozna pod angleškim imenom »case management«, kar pomeni, spremljanje posameznega primera oziroma bolje, spremljanje bolnika.
Ameriški in nemški strokovnjaki so si spremljanje bolnika omislili zgolj iz finančnih razlogov. To pomeni, da s tem nadzorujejo, kako poteka zdravljenje posameznika, da mu dejansko predpišejo tisto, kar je zanj primerno in tudi, da v resnici dobi vse tisto, kar potem zaračunajo zavarovalnici. Zato je razumljivo, da so zavarovalnice nad takim sistemom navdušene in da te storitve tudi plačajo, saj ugotavljajo, da je s tem prihranek precejšenj.


Mi začenjamo s temi storitvami, ki pa niso finančne narave (čeprav nas bo zanimala tudi cena posameznih storitev, materialov, zdravil), pač pa so usmerjene v bolnika. Mnogo ljudi tava po hodnikih medicinskih ustanov in se ne znajde najbolje. Mnogo jih je prestrašenih, ob diagnozi šokiranih in si ne upajo, ne znajo ali pa so tako zmedeni, da se sploh ne spomnijo, da bi zdravnika kaj vprašali. Šele kasneje se zavejo, da bi morali vprašati marsikaj. Nevednost pa povečuje strah in negotovost. Zdravnikom, ki imajo v zakonu zapisano obvezno pojasnilno dolžnost, to ustreza, ker jim vedno primanjkuje časa. Naš spremljevalec, če bi se bolnik odločil zanj, bo zdravniku zastavil vsa tista vprašanja, ki so za bolnika pomembna. Če bo bolnik želel, mu bo vse to tudi napisal.


Druga storitev, ki jo ponujamo bolnikom ali njihovim svojcem, so pogovori, informacije po telefonu. Odgovarjali bomo na vaša vprašanja v zvezi z zdravljenjem, vašimi pravicami, skratka na vse tisto, kar vas bo zanimalo, pa sami ne najdete ustraznih informacij. Ali pa se na pojasnila drugih ne zanesete najbolj. Mi vam bomo vedno pripravljeni pomagati. Če ne bomo mogli odgovoriti takoj, pa se bo to zgodilo v nekaj urah, ko bomo sami pridobili informacije.

Društvo Objemi Zdravja svoje delo usmerja v pomoč bolnikom. Če ste zboleli, če se zdravite in se v tem ne znajdete najbolj, nas pokličite, pomagali vam bomo.

Naša pomoč je lahko v dveh oblikah. Pokličete nas lahko na telefonsko številko in nas vprašate za nasvet oziroma informacijo. Poskrbeli bomo, da boste vedno dobili točne informacije.

Lahko vam pomagamo tudi tako, da vas eden od naših članov - strokovnjakov spremlja, ko greste na preglede, ko se prijavite nanje, ko vas pošiljajo od enega do drugega zdravnika, pa se ne znajdete najbolje. Pokličite nas in priskočili vam bomo na pomoč.

 

 

Telefon za informacije in pomoč: 090 6886  (cena: 2,19 eur/min).

 

 

Lastnik in urednik spletne strani www.cansave.org ter odgovorna pravna oseba za vsebine spletne strani www.cansave.org je mednarodno društvo LIORA - Novi Sad. Društvo LIORA - Novi Sad se ne ukvarja z prodajo. Ne prodaja niti reklamira ničesar. Ukvarja se izključno samo z informiranjem obolelih in nudi pomoč obolelim.