PREHRANA in RAK

Prehrana - vegetarijanska z prilagojeno makrobiotiko (po vaši izbiri). Po potrebi prilagojena vaši intoleranci na določeno hrano. Prvo pravilo je »naj bo hrana ekološko pridelana«. Večkrat tedensko (lahko vsak dan če želite) uživati negojene morske in rečne ribe (girice, sardelice, papaline, skušo) in morske sadeže, eko jajca, maslo, kefir, sirotka (ostale mlečne izdelke NE) po možnosti kozje. Če ste vegani lahko te izdelke izpustite in jih nadomestite z veganskimi. Zmerno ogljikove hidrate (neoluščen/rjavi/črni/rdeči riž, kruh, krompir,..) le kruha in testenin iz bele moke NE zaradi glutena, umetnih sladkorjev in belega ter trsnega sladkorja NE, lahko pa v zmernih količinah sadje, med, agava sirup, kokosov sladkor, ksilitol (ne pretiravati). Čim več zelenjave, storčnice, brokoli, cvetača, špinača, ohrovt, korenje,… vse vrste oreščkov razen kikirikija. Vsako jutro si lahko naredite napitek iz limonade, kurkume, olivnega olja (2 dcl eko limonade z zmleto limonino skorjo + 1 jušno žlico olivnega olja + 1 čajno žličko eko kurkume), lahko popijete tudi eko sok pirine trave (zelena kaplja). Zaželjeno je zaužiti do 3 polne čajne žličke kurkume zaradi antinflamatornega in antimikrobnega efekta. V prehrano vključite čim več ekološko pridelanih hladno stiskanih jedilnih olj:  jedilno konopljino olje, olje črna kumine, max 1 čajna žlička ricinusovo olje, olivno olje, laneno olje, orehovo olje, eko sončnično olje, kokosovo olje, domač eko jabolčni kis, ter do 10 suhih mareličnih jedrc na dan.

V procesu zdravljenja se izogibajte mesu, predelanih mesnih izdelkov in konzerviranih mesnih izdelkov. Ter na splošno vse konzervirane hrane. Ne pijte gaziranih pijač, industrijsko pridelanih sokov. Pijte eko sadne sokove ali si sami stiskajte eko sadje v sokovniku. Težite k ekološko pridelani hrani. Kupujte in naročajte hrano pri kmetih, ki imajo ekološki certifikat, na eko tržnicah (v Lj ob sredah na tržnici v šiški in ob sobotah na tržnici v BTC-ju), ter v eko trgovinah Kalček, Ekošara, ter v velikih prehrambenih trgovinah na oddelkih za eko hrano.

Pravilo je da se v enem obroku ne mešajo ogljikovi hidrati / sladkorji z beljakovinami. Torej samostojno uživanje beljakovin, maščob in zelenjave. In samostojno uživanje ogljikovih hidratov, sladkorjev, zelenjave in maščob. Vmes med eno in drugo skupino 3 do 4 ure pavze (zato ker telo ni zmožno vse vrste hrane razgrajevati na enkrat, ne zmore proizvesti dovolj različnih encimov in če mešate ne-razgrajena hrana gnije v črevesju, kjer se kopičijo škodljivi mikroorganizmi). Med obrokom in 1 uro po obroku se ne pije tekočina, izjema je kozarček žgane pijače ali kozarček rdečega vina (zato da ne razredčite želodčne kisline, ki je potrebna za razgradnjo hrane).

Zavedajte se da z vnosom zdrave ekološke hrane ohranjate pozitivne bakterije v vašem črevesju, kar je dejansko vaš imunski sistem. Z slabo industrijsko hrano pa ustvarjate slabe bakterije, gljivice in parazite, ki vam, če prevladajo nad dobrimi bakterijami povzročajo bolezni in padec imunskega sistema, kar povzroča posledično tudi nastanek raka.

Zato prehrano vzemite skrajno resno. Tudi po ozdravitvi se držite še naprej zdrave hrane. Spremembo poskusite prenesti na vso družino, saj s tem pomagate vsem in preprečujete nastanek bolezni pri drugih.

 

 

 

 

Lastnik in urednik spletne strani www.cansave.org ter odgovorna pravna oseba za vsebine spletne strani www.cansave.org je mednarodno društvo LIORA - Novi Sad. Društvo LIORA - Novi Sad se ne ukvarja z prodajo. Ne prodaja niti reklamira ničesar. Ukvarja se izključno samo z informiranjem obolelih in nudi pomoč obolelim.