Priprava na kemoterapijo

{caption}

Medicina ponuja nekaj načinov zdravljenja, kot so kemoterapija, obsevanje, citostatiki, biološka zdravila, hormonska terapija in ostalo, ki znajo biti, poleg pozitivnega učinka, tudi zelo neprijetni za obolelega. Vsak, ki je to izkusil na svoji koži, ve, o čem govorim.

Kemoterapija in obsevanje sta zelo močna, pobijeta veliko količino rakastih celic, prav tako tudi zdravih celic, bakterij, virusov, glivic, parazitov.. in posledično prineseta v črevesje ogromno količino odmrlih celic in toksinov, ki jih telo ne more izločiti iz črevesja in telesa, preden spet pridejo v kri. Naše tanko in debelo črevo sta absorpcijska organa, ki hrano predelujeta in vsrkavata. Če se v pribl. 24 do 48 urah po kemoterapiji znajde v črevesju velika količina odmrlih rakastih in zdravih celic, odmrle bakterije, virusi..., se začne gnitje in črevesje se preobremeni z ogromno količino toksinov in posledično zakisanostjo. Zato se v večini primerov po kemoterapiji pojavi zaprtje (redkeje driska). Tudi naše ledvice in jetra jih ne morejo pravočasno in uspešno prečistiti in izločiti.

Telo se začne boriti, da bi vse to izločilo, poskuša dvigniti pH v optimalno raven (ker ga je kemoterapija zakisala .... ima nizek pH) ter poskuša obnoviti "imunski sistem" in kvaliteto krvi, ki je porušena s kemoterapijo. Ponavadi se telo uspešno bori s prvimi cikli kemoterapije. Ko pa je ciklov preveč, se v telesu prižge "rdeč alarm", absorpcija v črevesju začne močno upadati, pojavijo se zaprtje, slabost, bruhanje, izguba apetita, izguba moči, kvaliteta krvi upade, "imunski sistem" se začne rušiti...

Vse to je lahko zelo neprijetno za obolelo osebo.

Zato smo za vse, ki želite na kemoterapijo in obsevanje, pripravili informacije o PROTOKOLU, ki ga izvajajo v tujini in vas bo okrepil in pripravil, da boste kemoterapijo in obsevanje lažje prenesli in ju zdržali do konca

PROTOKOL se izvaja 3 do 5 tednov pred kemoterapijo ali obsevanjem in vsebuje:

  • čiščenje telesa po organih (jetra, ledvice, tanko in debelo črevo),
  • obnovo tankega in debelega črevesja, ponovno vzpostavitev pravilne absorpcije,
  • napolniti telo in celice z ustreznimi elementi (minerali, vitamini in encimi),
  • dvigniti imunski sistem, da bo lahko zdržal celotno kemoterapijo in obsevanje.

 

Po uspešni pripravi obolela oseba lahko prenese kemoterapijo in obsevanje precej lažje in z manjšimi neželenimi učinki. Del te terapije se lahko vzdržuje skozi celoten ciklus vseh kemoterapij in obsevanj. Tako pomagamo oboleli osebi, da lahko zdrži kemoterapijo in obsevanja uspešno do konca.

Skoraj vsi oboleli, ki so se odločili za kemoterapijo in obsevanje, ter so se za to predhodno pripravili, so pričali, da niso imeli skoraj nobenih negativnih stranskih učinkov. Nekaterim celo lasje niso odpadli.  

   

Potrebno se je naročiti po telefonu 031 440 430.

 

 

 

 

Lastnik in urednik spletne strani www.cansave.org ter odgovorna pravna oseba za vsebine spletne strani www.cansave.org je mednarodno društvo LIORA - Novi Sad. Društvo LIORA - Novi Sad se ne ukvarja z prodajo. Ne prodaja niti reklamira ničesar. Ukvarja se izključno samo z informiranjem obolelih in nudi pomoč obolelim.