PROTOKOL KOPELI

IZVAJANJE KOPELI KOT MOČNEJŠO KOMBINIRANO TERAPIJO:  Z MINERALI, MORSKO SOLJO in SLADKORJEM za mineralizacijo in hidriranje celic
 
 
 
 V KAD S TOPLO  VODO DODAJAJTE V NASLEDNJEM VRSTNEM REDU:

•    200 g do 300g Magnezijev sulfat – MgSO4 32% topljiv v vodi
•    200 g do 300g fosforja v obliki Difosforjevegapentoksida – P2O5 in Kalijevega oksida K2O (to dvoje lahko dobite v enem proizvodu Kalijev monofosfat NPK 0-52-34)
•    200 g do 300 g  Dušika v obliki kristalov (Urea)
•    1 kg  navadne jodirane morske soli – NaCl
•    1 kg navadnega belega sladkorja

Opozorilo: najprej dajte magnezijev sulfat MgSo4 32% v vodo (kad) in pri tem mešati vodo z pripomočkom (kuhavnico). Ne z roko, da se ne bi opekli, ker se pri raztapljanju magnezijevega sulfata sprošča povišana temperatura (samo trenutno). Ko se raztopi, po 15 sekundah mešanja, se temperatura vode normalizira. Takoj nadaljujemo z dodajanjem ostalih dodatkov po vrstnem redu enega za drugim brez čakanja.
 

 
 A - Postopek je sledeči :
1.    Se potopimo v kopel z minerali in ostanemo v vodi 45 do 60 minut. Dokler smo v vodi, občasno rahlo masiramo celotno površino kože.
Ko se voda začne ohlajati, po malem dodajamo v kopel vroče vode, da ohranjamo isto temperaturo tople kopeli. Idealna temperatura je med 34 in 36 stopinj celzija. Če je voda prevroča, vam lahko postane slabo in se vam vrti v glavi. Prostor v katerem izvajamo kopel, mora biti primerno ogrevan, da se ne prehladimo (sobna temperatura med 22 in 25 stopinj celzija). Če imate v kopalnici, kjer izvajate kopel okno (ali vrata), ga odprite vsake toliko časa, na 2 minuti da pride v prostor svež zrak, nato zaprite, da se ne prehladite. 
2.    Po kopeli se umijemo z ekološkim navadnim milom, ki ima 5,5 Ph. Če se po kopeli ne boste umivali z milom, ki ima 5,5 Ph, bo vaša koža po nekaj kopeli postala preveč bazična(lahko se bodo na koži pojavili beli izpuščaji).
OPOZORILO: 
Če vas srbi koža ali pa dobite izpuščaje na koži, prenehajte z kopljo za 3 dni, ter se namakajte samo v navadni vodi kateri ste dodali 3 litre enega izmed naštetih čajev: kumina, koriander, janež, zeleni čaj ali bebyotroški čaj.Ko se koža umiri, lahko nadaljujete z PROTOKOLOM KOPELI s tem, da dajde v vodo polovične količine zgoraj naštetih sestavin.
3.    Nato se stuširamo in na mokro kožo namažemo eno od bio-ekoloških hladno stiskanih olj. Dobro vdrgnemo v kožo, se samo narahlo obrišemo z brisačo in zaključimo s postopkom. Dovoljena olja so: olje črne kumine, olivno olje, laneno olje, olje grozdnih pešk, šentjanževo olje, mandljevo olje, kakavovo olje, jedilno konopljino olje in ricinusovo olje. Vsakič drugo. Lahko si tudi naredite mešanico olj in se namažete.
Tri ure (ne prej) po postopku A ali zvečer izvedemo postopek B
 


Postopek B :
Potrebno se je potopiti v kopel z navadno čisto toplo vodo (brez vseh dodatkov), da telo potegne vase skozi kožo H2O – vodo (brez ostalih dodatkov, dovoljen je le navadni beli sladkor 1 kg po potrebi, če imate primanjkljaj fizične moči/energije) in ostanemo v vodi  30 do 45 minut. Ne več.
Če boste izvajali kopel samo dopoldansko (z minerali, soljo in sladkorjem) brez da boste izvajali tudi popoldansko kopel z navadno vodo, boste dehidrirali celice in dobili povišano temperaturo.
 
 

PROTOKOL  KOPELI  1 x A  in  1 x B  izvajamo 14 dni vsak dan, nato vsak drugi dan, v obdobju 3 mesecev.
 
Po tem lahko doživljenjsko nadaljujete z eno kopeljo na 7 dni za vzdrževanje elementov v celicah, hranjenje celic in vzdrževanje pravilnega pH-ja v telesu .
 
Navadni beli sladkor se dodaja zato, da se vsrka skozi večjo površino kože in se telesu (celicam) dodaja energija, ker jo telo potrebuje pri tako veliki vezavi mineralov skozi kožo. Če sladkorja nebi dodajali, bi bili precej utrujeni po takšni mineralni kopeli.
 
 
ČE JE BILO PRED ZAČETKOM TELO ZAKISANO (POD NORMALNIM pH), DEHIDRIRANO in Z PRIMANJKLJAJEM MINERALOV V CELICAH (ne v krvi), BO PO OPRAVLJENEM PROTOKOLU KOPELI, BOLJ OPTIMALNO BAZIČNO (ustrezno optimalno bazično z pravilnim pH), NAPOLNJENO Z MINERALI in BOLJ HIDRIRANO!!!
 
 
 
SESTAVINE LAHKO KUPITE :
Morsko sol in navadni beli sladkor v navadni trgovini.

Zadruga AGROLIT:        Tel: 080 11 81        www.agrolit.si        Pošljejo na dom
Magnezijev sulfat, MgSO4 32%  topljiv v vodi                 9,56 EUR/5 kg (1kg je 2 eur)
Kalijev monofosfat, (NPK 0-52-34) (za KALIJ in FOSFOR)            14,00 EUR/5 kg (1kg je 2,90 eur)
Urea (za DUŠIK)                                2,80 EUR/3 kg

Za začetek  potrebujete od vseh treh zgoraj naštetih mineralnih sestavin po 5 kg.
 
 Pred pričetkom te terapije se posvetuje z zdravnikom ali s farmacevtom.