PROTOKOL PROTI BORELIOZI - LYME DISEASE

Povzročitelj je svedrasta bakterija Borelija burgdorferi, Borelia Japonica, ter še 7 različnih podvrst bakterije Borelije. V večini laboratorijev lahko odrijejo v krvi le eno ali največ dve vrsti Borelije. Vseh vrste in podvrste lahko odkrivajo le specializirani in boljše opremljeni laboratoriji v tujini. Bakterijo Borelijo prenašajo jo ščitasti klopi, komarji, žuželke, celo z termično neobdelanimi mesnimi in mlečnimi izdelki.

 
LIMSKA BORELIOZA

1. faza: pojavijo se značilne kožne spremembe. Borelije se najprej razmnožujejo na ravni kože, na mestu, kjer so vanjo stopile – v 3 do 4 tednih se pojavi lokalna rdečina, ki je najprej enakomerna, majhna in se postopoma veča. Lahko ostane enakomerno rdeča (erythema migrans – potuje po telesu), lahko pa dobi obliko kolobarja. Velikost kolobarja je različna, se veča. Nekateri bolniki sami od sebe ozdravijo, pri večini bolezen napreduje. Pri približno polovici poleg rdečine nni drugih znakov, ostali imajo pridružene lokalne znake: rdečina lahko lokalno srbi, peče. Splošni znaki, ki spremljajo rdečino: glavoboli, utrujenost, blažje bolečine v mišicah in sklepih. Znano je da se kolobar pojavlja samo pri dveh vrsah bakterije Borelia, pri ostalih vrstah pa kolobarja ni. Zato bodite previdni na znake, ki vam jih javlja vaše telo.

Včasih se lahko pojavi redkejša kožna sprememba - borelijski limfocitom.

Gre za modrikasto-rdečkasto zatrdlino v bližini mesta vboda. Lahko je samostojna ali pa nastopa skupaj z rdečino. Najpogosteje se pojavlja na prsni bradavici ali na uhlju. Če bolnik ni zdravljen v prvi fazi, bolezen napreduje v naslednjo (razen v redkih primerih, ko gre za samoozdravitev).

2. faza: bakterije vdrejo v kri in limfo in začnejo krožiti po telesu, pride do razsoja, ki poteka tiho, brez opaznih znakov. Nekatere borelije se razsejejo v kožo, kar se na zunaj kaže z dodatnimi rdečinami na različnih delih telesa. Če borelije prizadenejo centralni živčni sistem (CŽS) lahko pride do meningitisa ali redkeje do meningoencefalitisa, pa tudi do prizadetosti možganskih živcev – najpogosteje obrazni živec (bolniki ne morejo nagubati polovice čela, dobro zapreti očesa, povesi se ustni kot), lahko tudi očesni živec (bolnik začne nenadoma škiliti). Pri prizadetosti CŽS se pojavljajo tudi motnje spomina, koncentracije, razdražljivost in glavoboli. Prizadeti so lahko tudi periferni živci: bolnik pri hoji ne more dvigniti stopala – petelinja hoja. Borelije se lahko razsejejo v sklepe in povzročajo bolečine ali celo otekanje sklepov. Razsoj lahko redko doseže oči ali srčno mišico, kar povzroči motnje v delovanju srca in vnetje srčne mišice ali osrčnika. Borelija se lahko razseje tudi v mišice, kar povzroči bolečino v njih in včasih otrdelost. Te bolečine so včasih večje, drugič manjše, enkrat na enem mestu, drugič na drugem, trajajo ves čas, prav tako je bolnik nenehno utrujen.

Glavni problem bolnika v drugi fazi je, da so vsi izvidi preiskav normalni. Takšni bolniki lahko zato prestanejo številne preiskave preden jim sploh postavijo diagnozo.

3. faza: nastopi v enem nekaj let po okužbi. Kronično prizadeta so lahko koža, živci ali sklepi. Koža se spremeni na štrlečih delih telesa (nos, ušesa, konice prstov), izgubi svoje lastnosti in se nekoliko posuši, stanjša, postane prosojna, se naguba, postane prevelika, ter se modrikasto-rdečkasto obarva. Najpogosteje se to vidi na hrbtišču roke, na podlahteh, pa tudi na stopalih in golenih. Če je v tej fazi prizadet CŽS, se to kaže v motnjah spomina in koncentracijah, motnjah zaznavanja, bolnik je čustveno labilen in pogosto zaspan. Če so prizadeti sklepi pa se to kaže predvsem z bolečinami in otekanjem predvsem velikih sklepov, z občasnim pridruženim izlivom tekočine v sklep. Ni nujno, da bolnik preide vse tri faze. Kar 30% bolnikov namreč nima značilne rdečine ali pa se je ne spominja.


DIAGNOSTICIRANJE BORELIJE

Pri bolnikih v prvi fazi bolezni, ki razvijejo značilno rdečino postavimo diagnozo že na prvi pogled. V teh primerih preiskava krvi, s katero poskušamo dokazati prisotnost protiteles proti borelijam, za potrditev diagnoze ni nujno potrebna, saj je včasih celo negativna.

Pri bolnikih v drugi ali tretji fazi bolezni pa je za dokaz borelijske okužbe pomembno ugotoviti prisotnost borelijskih protiteles v krvi. Vrednotenje te preiskave ni vedno preprosto, saj so testi v začetku bolezni lahko negativni, včasih pa so tudi lažno pozitivni. Za potrditev diagnoze dodatno uporabljamo preiskave vzorcev tkiva (kože, sklepne ovojnice) ali telesnih tekočin (možganske tekočine ali sklepa), v katerih skušamo dokazati prisotnost borelij. Postopek osamitve borelij je dolgotrajen (dva do tri mesece), pri bolniku pa je treba ukrepati že prej.

Če sumite da ste zboleli za Boreliozo je priporočljivo da naredite testiranje z bioresonanco. Tako boste lahko ugotovili če je bakterija prisotna v celicah znotraj.

Namreč bakterija Borelija je precej zvita, pobegne pred našim imunskim sistemom (antitelesi) v celice in čaka svojo priložnost da spet pride ven. V celici lahko preživi tudi do nekaj let, saj gre lahko v takoimenovano stanje hibernacije. Antibiotiki lahko delujejo v glavnem izvancelično v medceličnini. Zato se velikokrat zgodi, da boste po jemanju antibiotikov in pregledu krvi dobili diagnozo "ozdravljeni", kar se je v večini primerov pokazalo, da ni res. Bakterija je zvita, se skrije v celice in čez nekaj mesecev ali celo let spet pride ven, se začne razmnoževati in povzročati iste težave. Medicina to poimenuje kot trajne simptome ali pos-simptome, ki so navedeni spodaj.


Kljub 30 dnevnem zdravljenju lahko ostanejo trajni simptomi:
- Utrujenost
- Kognitivne motnje
- Glavobol
- Motnje spanja
- Artralgije
- Mialgije
- Nevrološke okvare
- Psihiatrične bolezni
- Dilatativna miokardiopatija
- Motnje srčnega prevajanja
- Perzistenca
- Recidiv
- Refraktornost
- Lahko povzroča nastanek multipla skleroze (MS)


Zdravljenje Borelioze je lahko zelo uspešno z tinkturami:
- Divja ščetica
- Japonska dresen
- Kraški šetraj
- Antiparazitik
in
- z Bioresonanco (Bikom ali Trikombin ali z Zapperjem)


Ko se začne z takšnim PROTOKOLOM je potrebno začeti zelo zelo počasi in oprezno, ker če se začne prehitro lahko pride do težav ki se kažejo kot:
- Bolečine v mišicah in sklepih
- Vrtoglavice in težave pri ravnotežju
- Zmedenosti in dezorijentiranosti
- Bruhanje
- Glavobol

Tinktura Divje ščetice rahlo dvigne temperaturo znotraj celic, kar bakteriji Borelije ne odgovarja in pride ven, kjer jo dočaka naš imunski sistem. Ob pomoru Borelije ki sledi nastane problem, ker bakterije nosijo na sebi in v sebi veliko toksinov in nevrotoksinov, ki se naenkrat znajdejo razliti v telesnih tekočinah (limfi in krvi). Toksini in nevrotoksini se radi zalepijo na živce in povzročajo velike težave živčnemu sistemu, kar se kaže kot zgoraj naštete postavke. Zato je potrebno začeti zelo počasi in hkrati pospešiti proces detoksikacije (čiščenje jetre in ledvic), da se toksini in nevrotoksini izpirajo ven iz telesa. Pri tem je zelo uspešno čiščenje z:
- Dvo mikronskim zeolitom in nano zeolitom v spreju
- Klorela in Spirulina
- Mleto seme pegastega badlja
- Tinktura ali čaj od preslice
- Tinktura Burbur-Pinella

Ka morate vedeti o bakteriji Borelia in Boreliozi ?


Ko se bakterije zasidrajo v celicah, kar je najtežja faza bolezni, se začnejo prave težave. Naša anti telesa zaznavajo bakterijo v celici in nekaj časa čakajo. Po nekem obdobju (ki je pri obolelih različno in je odvisno od moči imunskega sistema) naša antitelesa napadejo naše zdrave celice zato da bi prišle do bakterije in jo uničile. Tako naša lastna antitelesa poškodujejo naše zdrave celice, v katerih je bakterija. Tako pride do nastanka avtoimunega efekta. Zato pravijo, da bakterija Borelia poje ovojnico živca. Pa jo ne ! Pojejo ga naša lastna antitelesa, ki želijo priti do bakterije, ki se je skrila v celice. Tako pridemo do zaključka, da je Borelioza na nek način povezana in lahko povzroči nastanek multipla skleroze (MS).

Potrebno je ukrepati.
Nabavo tinktur priporočam pri:
- Zeliščarstvo Bene v kamniku   041 686 825
ali
- Zeliščarstvo Nasmeh narave iz Vrhnike   040 473 785  


Govorim tudi iz lastnih izkušenj. Na bioresi+onanci so mi ugotovili Borelijo, kar se je nato potrdilo še v krvi. Kronična oblika Borelije, ki mi je povzročala veliko težav, za kateri dolga let nisem imel odgovora. Z tinkturami, bioresonančno terapijo in z Zapperjem sem se težav rešil v nekaj mesecih. Sedaj jemljem tinkture le občasno kot vzdrževalno terapijo. Pri protokolu proti Boreliji mi je veliko pomagal g. Bene iz Kamnika, bioresonančni terapevtki ga. karin Rižner in ga. Nataša Brvar, ter g. Frenk Vovk.

 

 

 

Lastnik in urednik spletne strani www.cansave.org ter odgovorna pravna oseba za vsebine spletne strani www.cansave.org je mednarodno društvo LIORA - Novi Sad. Društvo LIORA - Novi Sad se ne ukvarja z prodajo. Ne prodaja niti reklamira ničesar. Ukvarja se izključno samo z informiranjem obolelih in nudi pomoč obolelim.