PROTOKOLI PREHRANE

Protokolov prehrane pri obolenju raka je kar nekaj, zato navajemo le nekaj najbolj pogostih:

 

- Vegetarijanska prehrana je lažja za začetnika, ker se poleg sadja, zelenjave, eko žitaric, eko hladno stiskanih olj, lahko uživa še: jajca, ribe in morski sadeži, sir, skuta, maslo, kefir, sirotka.

 

 

 

- Veganska prehrana temelji na svežem ekološkem sadju in zelenjavi, ter zdravih žitarica, ekoloških oljih. Ta oblika prehranjevanja je za začetnike težka. Ponavadi se je na začetku lažje odločiti za vgeterijansko prehrano.

 

 

 

- Ketonska prehrana temelji na tem, da se ne uživa nobenih sladkorjev, tudi sadja ne (razen malo jagodičevja), in malo ogljikovih hidratov (zelo malo kruha, testenin, riža, krompirja). Uživako se večje količine baljakovinska hrane: meso ali ribe, mlečni izdelki razen mleka, jajca, zelenjava. 

http://articles.mercola.com/ketogenic-diet.aspx

https://www.amazon.com/Fat-Fuel-Revolutionary-Combat-Increase/dp/1401953778

 

www.lchf-style.si/i_270_freestyle-keton-glukoza-meter-set

 

 

 

 

 

- Gersonov protokol z sveže stisnjenimi zelenjavnimi in sadnimi sokovi 7 do 42 dni. Sokovi se izdelujejo na vijačnih skovnikih, tako da se iz soka odstranijo celulozna vlakna, ki bremenijo črevesje. Uživajo se čisti sokovi (tekočina) ki vsebujejo hranilne snovi: vitamine, minerale in encime. Sok se izdeluje vedno svež in se popije takoj ko se stisne. Izjemoma se lahko sok naredi zjutraj in se shrani v vakumskih posodicah, ter se uživa čez dan. Vakumske posodice ohranio sok svež, da ne oksidira.

 

 

 

 

- Budwigova prehrana z uživanjem sveže albuminske ali kvark skute (beljakovinska skuta z izločeno mlečno maščobo), ki ji dodajamo sveže zmleto laneno seme in laneno olje

 

 

 

 

Vsak posameznik se lahko sam odloči za način prehranjevanja. Najbolj pomembno je to da se pričnete prehranjevati z ekološko pridelano hrano !

Smiselno je da uvajate nov način prehranjevanja počasi in postopoma. Vaše telo je z leti navajeno na način prehranjevanja. Drastično spreminanje prehrane (čez noč) bi lahko spremenilo vašo črevesno floro in povzročilo prebavne motnje (drisko ali zaprtje) in utrujenost. Zato je pomembno da to storite posopoma, če je to le časovno mogoče.

Na splošno  v svetu veljajo pravila, da ni zdobro uživati bel, rjavi in trsni sladkor, čokolado, bombone, sladice, preveč soli, gazirana pijače, konzervirano hrano, belo moko in testenine z glutenom, sončnično industrijsko olje in olje oljne repice, rdeče meso (govedina, svinjina, divjačina), mleko po četrtem letu starosti, čipse in podobne prigriske.

Ter da je dobro uživati čim več zelenjave, zmerno sadja, zmerno kruh in testenine brez glutena, kaše kuhane na vodi ali na mandljevem, kokosovem, riževem, ovsenem ali sojinem mleku, ekološka jajca, negojene ribe in morske sadeže, ekološko konjsko, piščančje in puranje meso, solate, si delati sveže zelenjavne in sadne sokove, predvsem pa uživati ekološko pridelano hrano.

Zraven prehrane je prav tako pomembna fizična aktivnost, kolikor vam telo dopušča.

 

Pomembno je vedeti, da se protokol prehrane, antiparazitni protokol in protokol razstrupljanja pogosto izvajajo hkrati. Takrat ni potrebe po velikih količinah hrane, ker telo potrebuje energijo za izplavljanje mikrobov in njihovih toksinov iz telesa. jejte zmerno, razen v primerih ko izgubljate telesno težo. Takrat je potrebno jesti več. 

Osebno odsvetujem dolgih postov na vodi, čajih ali sokovih pri kateremkoli načinu zdravljenja raka. Telo MORA imeti kalorije in energijo za boj proti raku.  Daljši posti so zelo rizični, ker lahko pripeljejo oblelga do točke, ko ni več poti nazaj, tudi življensko nevarni.

 

 

Lastnik in urednik spletne strani www.cansave.org ter odgovorna pravna oseba za vsebine spletne strani www.cansave.org je mednarodno društvo LIORA - Novi Sad. Društvo LIORA - Novi Sad se ne ukvarja z prodajo. Ne prodaja niti reklamira ničesar. Ukvarja se izključno samo z informiranjem obolelih in nudi pomoč obolelim.